Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIGH SCHOOL MUSICAL1

Egy szilveszteri karaoke bulin találkozik Troy és Gabriella. Egy közös dal, egy közös ének megváltoztatja kettejük életét. Egy hét múlva, az iskolában találkoznak ismét, Gabriella mint új diák iratkozik be. Kettejük között felizzad a szerelem egymás, és a zene iránt. Troy, az iskola kosárlabdacsapatának, a Vadmacskáknak a kapitánya, Gabriella pedig eszével felkelti a tudós osztálytársai figyelmét, így bekerül a 10 próba verseny csapatába. Ezt a két, látszólag különböző fiatalt azonban összeköti valami, a zene. Az iskolában musicalt indítanak, ahová Gabriella, majd Troy is jelentkezik. Amikor a barátaik ezt megtudják, fellázadnak a musical ellen. Troyt a kosárlabdacsapat tagjai, Gabriellát pedig a 10 próba versenytársai próbálják győzködni. A két csapat, a közös cél érdekében összefog, és elválasztják egymástól a két fiatalt. Ám, hamarosan rájönnek hogy Troy és Gabriella élete már a zene, és kibékítik őket. Eljönne a próba-meghallgatás napja, ám azt a rivális ellenfél, Sharpay vezetésével elteteti másnapra, ám aznap lenne Troy kosárlabda meccse, és Gabriella versenye, ráadásul egy időben. Ám nem esnek kétségbe, és meg oldják hogy ott lehessenek a próba-meghallgatáson. Troy és Gabriella eléneklik dalukat, és fergeteges sikert aratnak. Elnyerik a musical főszerepeit, és ami talán a legfontosabb, egymás szívét is.

Szereposztás:

Zac Efron ....  Troy Bolton
VanessaAnne Hudgens ....  Gabriella Montez
AshleyTisdale ....  Sharpay Evans
Lucas Grabeel ....  Ryan Evans
CorbinBleu ....  Chad Danforth
Monique Coleman ....  Taylor McKessie
BartJohnson....  Coach Jack Bolton
Alyson Reed ....  Ms. Darbus
Olesya Rulin ....  Kelsi Nielsen
ChrisWarren Jr. ....  Zeke Baylor
RyneSanborn ....  Jason Cross
Socorro Herrera ....  Mrs. Montez
JoeyMiyashima ....  Principal Matsui
Irene Santiago ....  Chem Teacher
Leslie Wing ....  Mrs. Bolton
JoyceCohen ....  Librarian
Kaycee Stroh ....  Martha Cox
BrettYoder ....  M.C.
Anne Kathryn Parma ....  Susan
NickWhitaker ....  Alan
Falon Grace ....  Cyndra

HIGH SCHOOL MUSICAL2

Évvége van, és a diákok már csak a nyárra várnak... Végre, kicsöngetnek, és egy hatalmas táncos, parádéval kezdetét veszi a nyár. Troy ad Gabriellának egy nyakláncot, ami szerelmüket szimbolizálja. Sharpay boldogan tervezi a nyarat, és úgy dönt, ha törik, ha szakad, megszerzi magának Troy szívét, és nem riad vissza semmilyen eszköztől, csakhogy célját elérje...
A Wild Cats csapata munkát kap a közeli clubban, mint konyhai kisegítők. Ebben a klubban törszvendég Sharpay és a családja. A lány úgy dönt, kiemeli Troyt a konyhai környezetből. A fiú főnökének segítségével 'kényszeríti' a fiút, hogy vegyen részt egy családi vacsorán. Itt Sharpay megígérteti Troyyal, hogy ő lesz a párja a clubban minden évben megrendezett zenés, táncos eseményen. Azonban, ő már Gabriella partnere szeretne lenni, de nem tud mit tenni... Ahogy Sharpay egyre közeledik Troyhoz, úgy fordulnak el a fiútól a barátai, és végül Gabriela visszaadja a nyakláncot Troynak, így szakít a fiúval... :(
Troy ráeszmél hogy nagyon megváltozott, és mindent megtesz azért, hogy ismét Gabriella párja legyen, és a barátait is visszaszerezze. Durván beszól Sharpaynek, amit Kelsie meg is hall. Elmondja a többieknek a dolgot, és Troy mindenkitől elnézést kér, és kibékülnek, még Gabriellával is.
Időközban Ryan, akit Sharpay dobott Troy 'miatt' lesz Gabriella párja a táncos eseményen, de a srác visszalép, amikor Troy ismét felbukkan. A két szerelmes fiatal duettje hatalmas sikert aratt, és végül Sharpay szíve is meglágyul, és a fődíjat átadja Ryannak, aki összeállította Troy és Gabriella dalát és táncát.

Szereposztás:

Zac Efron ...  Troy Bolton
Vanessa Anne Hudgens ...  Gabriella Montez
Ashley Tisdale ...  Sharpay Evans
Lucas Grabeel ...  Ryan Evans
Corbin Bleu ...  Chad Danforth
Monique Coleman ...  Taylor McKessie
Bart Johnson ...  Jack Bolton
Matthew Miles Carter ...  Trevor Bolton
Socorro Herrera ...  Mrs. Montez
Tanya Michelle ...  Jackie
Alyson Reed ...  Ms.Darbus
Olesya Rulin ...  Kelsi Nielson
Ryne Sanborn ...  Jason Cross
Kaycee Stroh ...  Martha
Chris Warren Jr. ...  Zeke Baylor
Leslie Wing ...  Mrs. Bolton