Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                    Glitter Text Generator


Troy Bolton Troy a " kosárlabda srác". Bár, miután találkozott Gabriellával, kezdi úgy érezni, hogy már nemcsak a csapat kapitánya akar lenni. Miután felfedezi az éneklés örömét, újdönsült barátnőjével együtt úgy határozik, hogy jelentkeznek az iskolai musicalbe. Ezzel hatalmas nagy felbolydulást kelt, nemcsak a kosár csapatban, hanem az egész iskolában is.

 

Gabriella Montez Gabriella az újlány az East High-ban. Szerencséjére, máris jó helyre kerül a Wildcat's szuperjátékosa segítségével.Gabby egyetlen célja, hogy beilleszkedjen az új iskolába, és ne váljon megint az "osztály stréberévé". Valahogy, miután elment Troy-al az iskolai musical meghallgatására, a dolgok bonyolultabbá válnak- különösen Sharpay Evans-szal.

 


Sharpay Evans "A jéghercegnő" egész életét a színháznak szentelte. Őt, és ikertestvérét (de leginkább őt), semmisem tarthatja vissza attól, hogy rivaldafénybe kerüljenek, és távoltartsák Troy-t és Gabriellát az iskolai korrupciótól.

 

 

Ryan Evans Ryan nagyjából olyan, mintha nővére oldalbordája lenne. Általában, mindig Sharpay körül lóg és furcsa sapkákat visel. Ahogy Taylor mondta: "Sharpay még a saját bátyjját is kitúrná, ha rájönne, hogy játszhatná Romeót és Júliát egyszerre."


 Chad Danforth, Troy "legjobb barátja" (meg az a srác aki folyton azt kiabálja: Ki a csapat? WILDCATS!). A játék iránti elhivatottsága miatt legjobb barátja ellen fordul és szövetkezik Taylor-ral, hogy távoltartsák egymástól Troyt és Gabriellát, és így ne menjenek el a meghallgatásra.Taylor McKessie Taylor egyike a legokosabb diákoknak, a tudós klub vezetője. Abbéli elhivatottságában, hogy beszervezze Gabriellát a Tízpróba csapatba, üzletet köt Chad-del, és kidorgoznak egy tervet, hogy válasszák el egymástól a párost.Kelsi Nielsen Ez a tehetséges csajszi, nem más, mint az iskolai musical zeneszerzője, vagy, ahogy Troy szokta hívni "A játékmester". Kelsi, aki először meg volt rémülve Sharpay-től, rájött leginkább úgy "győzheti le" a dráma- királynőt, ha elsőként segít Troynak és Gabriellának gyakorolni a meghallgatásra.

 

Zeke Baylor Zeke szeret sütni. Ez volt a titkos vallomása, amit megosztott az egész ebédlővel. Zeke a kosárcsapat tagja, és mindene a játék. Mikor tudomást szerez Troy-ról és a meghallgatásról, már nem szégyelli a sütés iránti szenvedélyét és elmondja mindenkinek.

 

 

Jack bolton a.k.a. Bolton edző, vagy egy találóbb név: Troy apja. Egykoron játékos volt, most pedig a csapat edzője, Mr. Bolton olyannyira ekhivatott, hogy megnyerjék a nagy döntőt, mint Chad vagy a többi srác. Sajnos nem veszi észre, hogy ezzel milyen nagy nyomást gyakorol a fiára...Ms. Darbus Még egy elhivatott ember, csakhogy ő az előadás művészetének fogadott örök hűséget. Nincs jó kapcsolata, munkatársával Jack Boltonnal. Elhitte Sharpay-nek, mikor az azt mondta, hogy Troy és Gabriella csak lerombolná a nehezen összeállított show-ját.